Binnenland

Geloofs etiquette

Geloofs etiquetteElk geloof kent haar eigen regels, maar in hoeverre verschillen geloven van elkaar? Lees hier welke etiquette per geloof gebruikelijk zijn en welke etiquette je aan zal moeten houden in de omgang met mensen die deze geloven aanhangen. Ook is het goed om te weten wat de geloofs etiquette is wanneer je op vakantie gaat naar een land waar dit geloof gebruikelijk is.
Lees meer

Ons koningshuis uitgelegd

Ons koningshuis uitgelegdVoor velen is de etiquette van ons koningshuis nog niet zozeer duidelijk, maar het is wel belangrijk voor veel mensen. Zeker wanneer bijvoorbeeld de vlaggen uitgaan, mag je deze laten hangen ‘s nachts? Hoe hijs je de vlag volgens etiquette? Mag je er wel een tas aan hangen als je geslaagd bent?
Lees meer

Politieke etiquette

Politieke etiquetteVeel politici houden zich er niet aan, maar er is wel degelijk een politieke etiquette. Volgens experts dient men zich daar dan ook aan te houden. Bijvoorbeeld dat praten via de voorzitter een officiële vorm van communicatie is, zijn veel kamerleden vergeten.
Lees meer

Welke etiquette leven de Nederlanders na, volgens de buitenlanders?

Welke etiquette leven de Nederlanders na, volgens de buitenlanders?Dat we in Nederland etiquette hebben is algemeen bekend, maar welke etiquette denken buitenlanders dat wij hebben? Hebben ze wel een goed beeld van onze etiquette? Zo is bekend dat we bij groeten een hand geven, maar het groeten door middel van drie luchtkussen dichtbij de wang is een etiquette die buitenlanders vaak fout hebben.
Lees meer