Eten en drinken

Aan tafel!

Aan tafelEr is wel degelijk een verschil in hoe je jezelf moet gedragen bij een etentje bij iemand thuis of in een chique restaurant. Ook is er per verschillend restaurant verschillende etiquette, zo hoef je in een goedkoper restaurant minder aan etiquette te houden dan in een chique restaurant. Lees meer

Glaswerk etiquette

Glaswerk etiquetteMisschien heb je wel eens een tafelschikking in een restaurant gezien en je daarbij afgevraagd waarom al die glazen op tafel staan. Vooral in de horeca, maar ook bij een chique diner thuis heeft het glaswerk een bepaalde schikking die onder de tafeletiquette valt. Lees meer

Sushi etiquette

Sushi etiquetteTraditioneel wordt sushi gegeten met chopsticks (Japanse eetstokjes). De sushi worden dan ondergedompeld in de sojasaus en voorzien van een beetje wasabi. Bij het eten van nigiris (sushi met topping), dien je de topping kant in de sojasaus te dompelen. Giet sojasaus nooit over je sushi! Lees meer

Mag je knippen met je vingers?

Mag je knippen met je vingers?Je kunt altijd proberen te knippen met je vingers, maar of horecapersoneel je dan komt helpen is nog maar de vraag. Vaak krijg je een verontwaardigde blik terug. Daarom hebben sommige restaurants een systeem bedacht, waardoor klanten worden geholpen op volgorde van vraag. Lees meer