Kun je bloemen geven bij een huwelijk?

Bloemen kunnen heel goed bij een bruiloft gegeven worden. Belangrijk is het wel om te weten wanneer je de bloemen het beste kunt geven. Tijdens de bruiloft zelf is het niet verstandig om dit te doen, aangezien het bruidspaar het dan te druk heeft. Om die reden kunnen bloemen beter een aantal dagen of een dag van tevoren naar het huisadres gestuurd worden. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je de bloemen verpakt in een mooi papier of folie met lint. Ook een kaartje met daarop je gelukwensen en naam mag niet ontbreken.

Toch worden bloemen bij een bruiloft niet altijd gewaardeerd. Een bruidspaar dat direct na de huwelijkse voltrekking op huwelijksreis gaat, zal een boeket niet erg waarderen. Ook is het belangrijk om rekening te houden bij een eventuele cadeaulijst. Vaak wordt er op de trouwaankondiging aangegeven wat gewenst is. Een symbool in de vorm van een envelop op de kaart betekent dat het bruidspaar graag geld ontvangt. Wil je toch graag bloemen geven, omdat je zeker weet dat dit gewaardeerd wordt, dan is het belangrijk om na te gaan wat voor soort bloemen je geeft.

Welke bloemen zijn geschikt?

Een bloem die een duidelijke symbolische waarde heeft, die past bij een huwelijk is de oranjebloesem. Oranjebloesem staat namelijk voor geluk in het huwelijk. Indien u kiest voor een andere bloem, dan is het aan te raden om te kijken naar de betekenis van verschillende bloemen voordat u een boeket op laat maken en met het boeket een verkeerde boodschap afgeeft.

Een ander moment waarop bloemen goed gegeven kunnen worden, is bijvoorbeeld als het pas getrouwde stel terugkomt van huwelijksreis. Vaak begint de dagelijkse routine al snel en kun je er met een mooi boeket voor zorgen dat “het pas getrouwd” gevoel langer blijft hangen. Vooral als je niet aanwezig kunt zijn bij de bruiloft is een bloemetje achteraf een mooi gebaar. Zeker ook omdat tijdens de bruiloft het stel het vaak heel druk heeft, kan het boeket zijn waarde verliezen als het vlak voor of tijdens de bruiloft gegeven wordt.

Verder zijn het soort bloemen naast de oranjebloesem eindeloos. Voorbeelden van bloemen voor in een boeket zijn:

  • De witte roos
  • Fresia’s
  • Orchideeën
  • Margrieten
  • Lelies

Vaak heeft een boeket dan een witte kleur, toch kun je bij een bruiloft ook in de kleur variëren en mag en kan eigenlijk alles.