Dresscode Feestelijk

De dresscode Feestelijk is een vrij brede dresscode. Het kledingvoorschrift wordt ook wel Party Chic genoemd en wordt door bruidsparen of organisatoren van een evenement gebruikt om aan te geven dat men zich niet te formeel, maar ook niet te casual dient te kleden. Heb je een uitnodiging ontvangen waarin Feestelijk of Party Chique als dresscode staat, houd je dan aan deze etiquette.

Feestelijk voor vrouwen

Dames kunnen vrijwel alle types jurkjes dragen naar een feestelijke gelegenheid: een mini, maxi of midi jurk, een jumpsuit of een broek met nette blouse kan allemaal. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat je er feestelijk uitziet. Je outfit mag best opvallen. Een felle kleur of bijzondere print is daarom zeer geschikt om te dragen.

Qua accessoires heb je ook veel vrijheid. Heeft je kleding echter een bijzondere print, kies dan niet ook nog voor een tasje of hakken met een print. Als je effen items draagt, kan dat juist wel. Heb je een prachtig jurkje uitgezocht met een bloemenprint, dan kun je wel voor een clutch kiezen in een opvallende, felle kleur.

Feestelijk voor mannen

Voor de heren is de dresscode Feestelijk breder dan de meeste andere kledingvoorschriften, zoals Tenue de Ville, Summer Chic of Black Tie. Naar een feestelijke gelegenheid draagt een man een pak of een chino of een pantalon met een overhemd en jasje.

Waar mannen volgens de meeste dresscodes een donker, effen pak dienen te dragen, mag een man nu ook wat opvallender voor de dag komen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi pak met een streepje of patroon erin of een effen pak met daaronder een overhemd met een print.

Met accessoires kan de outfit nog feestelijker gemaakt worden. Een leuke strik met een opvallende kleur of print of schoenen met een werkje erin zijn voorbeelden van feestelijke accessoires. Let wel op dat je als man niet te veel drukke elementen in de outfit verwerkt, zoals een geruit pak én schoenen met een print.