Summer Chique

Hoewel Summer Chique als dresscode nog niet zo lang bestaat, is het populair onder veel bruidsparen die hun bruiloft in de zomer houden. Wat trek je aan als je Summer Chique in een uitnodiging ziet staan?

Bij Summer Chique gaat het er vooral om dat je verschijnt in een zomerse outfit met een chique tintje. Het is ontstaan als afgeleide van Tenue de Ville, dus je kunt het zien als de zomerse variant van nette kleding voor overdag. Omdat het later is ontstaan, is de etiquette dat deze dresscode voorschrijft minder strikt.

Summer Chique voor vrouwen

Als je je kleedt volgens het kledingvoorschrift Summer Chique mag je best een beetje opvallen, dus kies voor je favoriete kleur of een mooie print bij het uitzoeken van een nieuwe outfit. Ook met accessoires kun je bij deze dresscode zelf invullen hoe je het aanpakt.

Een jurkje of jumpsuit past erg goed bij de dresscode Summer Chique. Over de lengte zijn geen voorschriften, maar houdt wel in je achterhoofd dat je kleding een chique uitstraling heeft. Felle kleuren, bloemenprints of juist een pastelkleurig jurkje zijn allemaal toegestaan.

Kies voor een zomers item waar je leuke accessoires bij uit kunt zoeken.

Let op dat je bij een jurk met een drukke print rustige accessoires uitzoekt, terwijl je bij een eenvoudig jurkje of jumpsuit juist los kunt gaan met een opvallende tas of ketting. Wat betreft schoenen is ook veel geschikt. Kies bijvoorbeeld voor sandaaltjes met sleehak of pumps. Laat je teenslippers echter wel in je kast liggen, die zijn voor dit kledingvoorschrift niet chique genoeg. De outfit maak je af met een mooie zonnebril of zomers hoedje.

Summer Chique voor mannen

Mannen dragen bij Summer Chique een pak met een net overhemd. Een stropdas of strik is niet verplicht. Om de outfit een zomerse uitstraling te geven, kan je als man kiezen voor een katoenen of linnen pak, eventueel in een lichte kleur.

Net als vrouwen kunnen ook mannen als accessoire een gevlochten hoedje of zonnebril dragen. Dat geeft je outfit een extra zomerse look!