Smart Casual

Een van de minder formele dresscodes is Smart Casual. Het is een kledingvoorschrift dat goed past bij een bruidspaar dat houdt van een comfortabele look, maar wil dat iedereen er toch netjes uitziet. Zo kan iedereen zich naar zijn of haar eigen kledingstijl kleden met een chique touch.

Er is geen strenge etiquette op van toepassing. Het is een dresscode die je ook vaak ziet in de werksfeer op kantoren of bij creatieve bureaus en is daarnaast heel geschikt voor een eerste date. Heb je een uitnodiging voor een gelegenheid ontvangen met als dresscode Smart Casual, geef dan je dagelijkse outfit een nette draai. Een spijkerbroek en sneakers zijn voor dit kledingvoorschrift iets té casual, die zijn over het algemeen niet gepast.

Smart Casual voor vrouwen

Een perfecte outfit voor dames is een donkere broek met een elegante blouse. Of kies voor een mooie jurk of een jumpsuit, waarover je een blazer of vestje kan dragen als het wat kouder is. Laat drukke prints wel achterwege, want bij de dresscode Smart Casual is het belangrijk dat je kleding rust uitstraalt.

Heb je vrij eenvoudig ogende kleding uitgekozen, dan mogen de sieraden je look best wat meer uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor een statement necklace of ga voor een felgekleurde tas.

Smart Casual voor mannen

Voor heren is het overhemd een belangrijk onderdeel van een Smart Casual look. Combineer dit met een mooie pantalon of chino en je bent klaar voor de bruiloft of eerste date. Kies in elk geval een broek zonder opvallende wassing of scheuren, want dat hoort niet binnen het kledingvoorschrift Smart Casual.

Denk er bovendien aan dat je geen sneakers onder je kleding draagt. Wat je als man wel kunt dragen zijn hippe schoenen zoals leren schoenen (eventueel met een print of patroon). Zo druk je jouw stempel op je outfit. Ook kun je als accessoire kiezen voor sokken met een opvallende print.